in Opleidingstrajecten (VDAB en niet-VDAB)Opleiding

Wie in de kinderopvang werkt, moet voor 1 april 2020 of 1 april 2024 een kwalificatie hebben of behalen.

  • Werkte je voor 1 april 2014 in de kinderopvang, dan kan je onder bepaalde voorwaarden een afwijking vragen. Krijg je deze afwijking niet, dan moet je een opleidingstraject volgen.
  • Werkte je voor 1 april 2014 NIET in de kinderopvang en heb je niet de juiste kwalificatie, dan moet je een opleidingstraject volgen.

Hier vind je info over de vereiste kwalificaties en afwijkingsmogelijkheden. Verder kan je op de website van Kind & Gezin informatie vinden over welke opleiding je kan volgen en welke tegemoetkoming(en) in de opleidingskosten voorzien zijn.

Op Starterswijzer vind je stapsgewijs alle informatie als je wil starten met je eigen kinderopvang. Hier vind je een handige brochure van Kind & Gezin, waarin alle kwalificaties en attesten worden uitgelegd.

Heb je ervaring in de kinderopvang, dan kan je het Ervaringsbewijs voor begeleider buitenschoolse kinderopvang behalen. Je kan contact opnemen met één van de officieel erkende testcentra en wordt dan uitgenodigd voor een verkennend gesprek.
Daarna volgt een praktische proef waarin je je vaardigheden kan bewijzen.
Kwalificaties en attesten in de kinderopvang

Related Articles

Kwalificaties en attesten in de kinderopvang